Type
Woningbouw
Locatie
Nederland
Jaar
2021 tot heden
Status
in ontwikkeling
Klant Life Inc.
Samenwerking Vivid Vision
Design Team
Studio Ren

tribes

Previous slide
Next slide
Hoe zouden we wonen in een ecologische samenleving en kunnen we dit laten concurreren met de efficiëntie van de standaard rijwoning?

Studio Ren ontwikkelde het regeneratieve woonconcept TRIBES, gericht op creëren symbiose tussen mens, natuur en omgeving. Een tribe omringt een collectieve tuin waar groente en fruit worden verbouwd, kinderen spelen en ontmoeting plaats vindt. Het is de basis voor sociale duurzaamheid van de tribe. De woningen worden afgewisseld door enkele gedeelde functies zoals een collectieve keuken en een deel-schuur met alles wat te delen is. Rondom de woningen krijgt de natuur de vrije ruimte en zorgt deze tegelijk voor een prachtig uitzicht en een natuurlijk privacy scherm naar aangrenzende tribes. Elke tribe is uniek en samen vormen de ze een eco-systeem rondom een groter voorzieningen centrum. Hier bevinden zich onder andere co-working plekken, een eco-markt en een deelauto-park. 

Door regeneratief te ontwerpen ontstaan woontypologieën die leven doen opbloeien en ondersteunend zijn naar hun omgeving.

Modulaire 

innovatie

De natuur verspilt geen druppel energie. Vanuit dit principe is elke tribe uitgedacht en op basis van modulaire strategieën en slimme repetitie ontstaat schoonheid uit efficiëntie zoals je dat continue terugziet in de natuur. 

Nieuwsgierig naar het vervolg? Laat het ons weten: tribes@studioren.nl