Bureau

Wij zijn gedreven, flexibel en leuk om mee te werken. Alles wat je van een jong bureau verwacht plus de ervaring van meer dan 50.000 m2 gerealiseerde architectuur en interieurprojecten in binnen- en buitenland.

Met onze expertise in hospitality weten we hoe we een spraakmakende identiteit neer moeten zetten. Vanuit onze ervaring met vlijmscherpe budgetten kunnen we het maximale mogelijk maken binnen de kaders van elk project. Dat is onze basis. Waar ons hart echt sneller van gaat kloppen is samenwerken aan een betere wereld. Daarom hebben wij een eigenzinnige visie ontwikkeld op duurzaamheid en zijn we gespecialiseerd in ontwerpen voor echte toekomstwaarde.

Het team van Studio Ren

Ontmoet Maarten Filius

Studio Ren is opgericht door Maarten Filius. Na zijn studie architectuur aan de TU Delft begon Maarten bij APTO Architects en bouwde mee aan een bureau dat uitgroeide tot een solide team van 25 mensen. Maarten ontwierp en realiseerde een veelvoud projecten in binnen- en buitenland, waaronder conferentiecentrum X-Meeting Point in Oslo en Teijin Aramid HQ in Arnhem. Na een periode van 10 jaar stopte Maarten in 2021 als partner bij APTO Architects om een nieuw bureau te beginnen. De start van Studio Ren. Studio Ren werkt samen met een team van specialisten. Van ecologen tot BIM-experts. In het verbinden van kennis zit de sleutel naar de juiste oplossing.

Visie

Wij ontwerpen voor een ecologische samenleving. Dat betekent een symbiose tussen gebouw, mens en natuur.

Waarde die zich in de toekomst op alle vlakken driedubbel terugbetaalt.

Wij willen als architecten bijdragen aan een betere wereld. Dat vraagt om de nodige verbeeldingskracht en een scherpe blik op de manier waarop we nu samenleven en de problemen die we gecreëerd hebben.

Wij weten dat veel van onze huidige problemen voortkomen uit een gebrek aan verbondenheid. Tussen mensen onderling, maar ook in de relatie met de natuur. Gebouwen kunnen daar een grote rol in spelen en daarom ontwerpen wij voor verbinding.

Wij gaan op zoek naar collectiviteit, participatie en de symbiose tussen mens en natuur. Om zo gebouwen met een ‘wauw’ te maken. Maar we blijven wel nuchter. Zonder haalbaar project kunnen we geen echte impact maken. Wij combineren economische waarde met toekomstwaarde. Waarde die zich in de toekomst op alle vlakken driedubbel terugbetaalt.